Welkom op de website van Mannenensemble Duodecime!

Mannenensemble Duodecime is een groep van 12 enthousiaste zangers. Daarmee is ook gelijk de naam van het ensemble verklaart, Duodecime betekent namelijk 10 + 2.

Onder de bezielende leiding van dirigent Edwin Velvis streeft het mannenensemble ernaar om op een hoog niveau liederen ten gehore te brengen. Duodecime zingt een breed repertoire, van oude kerkliederen tot gospels en spirituals, maar ook wereldlijke liederen.

 

Sinds de oprichting werkt Duodecime mee aan vele kerkdiensten en organiseert ook concerten. Kijkt u in de agenda voor alle optredens.

De mannen van Duodecime komen uit heel Noord West Groningen en oefenen elke vrijdagavond in Ulrum.

 

Nieuws:

Eerdere nieuwsitems:

                                     Coronavirus.

                                     15 maart 2020

                                         Ook wij hebben te maken met de                                           maatregelen als gevolg van de                                               uitbraak van het coronavirus. Zo                                             zijn al onze optredens voor de      komende tijd afgezegd. Ook repeteren we op het ogenblik niet. Zo gauw wij onze activiteiten weer kunnen hervatten zullen wij dat laten weten.  Voor nu geldt: blijf gezond en houdt afstand!

Ons eerstvolgend optreden:

Please reload

Tweede jubileumconcert

1 december 2018

Op 24 november heeft ons tweede jubileumconcert plaats gevonden. We kunnen terugkijken op een prachtige avond. In een bijna volle kerk hebben we genoten van zang en van muziek van onze gastmusici, Jorrit Woudt, Arjan en Edith Post. Er zijn inmiddels contacten gelegd om meer van dit soort concerten geven. Dus hou onze site en facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Tweede jubileumconcert

14 mei 2018

Op 12 mei 2018 hebben wij onze eerste jubileumconcert gehouden. Het was een zeer geslaagde avond mede dankzij de inzet en enthousiasme van alle medewerkenden. Maar we kijken alweer uit naar ons volgend 2e jubileumconcert Echter, door een wijziging is dit concert verschoven naar november 2018. Hou deze site en onze facebookpagina in de gaten voor nadere informatie.

Eerste jubileumconcert

14 januari 2018

We pakken in ons jubileumjaar uit met 2 concerten! Onze jubileumconcerten zullen plaats vinden op zaterdag 12 mei en zaterdag 28 september 2018. De locatie van beide concerten is de mooie, pas gerenoveerde Goede Herderkerk in Ulrum. We zijn blij dat aan het eerste concert het gospelkoor Young Spirit uit Ulrum en Moniek en Mirjam op piano en panfluit willen meewerken. Aan het tweede concert wil Martin Mans graag zijn medewerking verlenen. 

Nieuwe dirigent

23 oktober 2017

Onlangs heeft Wim Bos aangegeven dat hij zijn taak wil beëindigen als dirigent van ons Ensemble, na ruim vijftien jaar met veel passie en muzikaliteit ons te hebben geleid vind hij het tijd om het stokje over te dragen. We respecteren zijn besluit en hij gaat te boek als een gedreven musicus met mooie herinneringen en gezellige momenten die we samen hebben gehad.

Gelukkig hebben we na een korte zoektocht een nieuwe dirigent bereid gevonden dit stokje van Wim over te nemen.
Per 1 januari gaat Edwin Velvis ons dirigeren, Edwin is een bevlogen musicus en heeft momenteel een vijftal koren onder zijn hoede, waaronder het Noordermannenkoor Rijssen, Zoutkamper Mannenkoor, Northern Voices en In Between en Projectkoor Dutch Choral Singers.
Naast deze koren geeft hij zanglessen en workshops stemvorming bij koren en cursussen aan (koor)zangers.
Eind dit jaar nemen we afscheid van Wim Bos, we hebben met elkaar veel gedeeld en mooie muziek gemaakt en wij hopen dit met Edwin voort te zetten vanaf ons jubileumjaar 2018.

Duodecime 25 jaar!

1 november 2017

Het komende seizoen vieren wij dat Mannenensemble Duodecime 25 jaar bestaat. Wat begonnen is als een clubje mannen dat graag bij het orgel zong, hebben we ons ontwikkeld tot een ensemble dat graag meewerkt aan kerkdiensten en uitvoeringen en zelf ook concerten organiseert.

Hou onze site en ook onze facebookpagina in de gaten voor de activiteiten die we het komend jaar zullen organiseren. Want dat we dit jubileum niet onopgemerkt voorbij zullen laten gaan staat vast!

Korenfestival Schiermonnikoog

29 april 2017

Mannenensemble Duodecime zal dit jaar weer meedoen aan het Korenfestival op Schiermonnikoog op zaterdag 10 juni. Dit jaar zal speciaal zijn omdat het festival voor de 60e keer plaatvindt. Een record aantal koren én korpsen heeft zich opgegeven. Het festival zal daarom dit jaar 2 dagen duren, vrijdag 9 en zaterdag 10 juni. Topattractie dit jaar is het Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Zij zullen een concert verzorgen op zaterdag van 12.00 uur tot 13.15 uur.

Abrahams Concert

15 november 2016

Op 8 december 2016 zal Mannenensemble Duodecime medewerking verlenen aan een speciaal concert ter ere van de 50e verjaardag van dirigent Wim Bos. Op dat concert zullen alle koren en gezelschappen waarvan Wim Bos dirigent is, acte de presence geven. Het concert zal worden gehouden in de Sint-Willibrordkerk te Kloosterburen.

Uitslag korenfestival

4 juni 2016

Mannenensemble Duodecime heeft op 4 juni 2016 op het Korenfestival  op Schiermonnikoog een prachtige score behaald van 81 punten. Het niveau van de deelnemers was dit jaar erg hoog waardoor de uitslagen dicht bijelkaar lagen. Gewonnen heeft Jong Vocaal uit Groningen met 93 punten. Foto's van dit festival zijn op deze website geplaatst.

Nieuwe outfit

28 mei 2016

Mannenensemble Duodecime gaat vanaf nu optreden in een nieuwe outfit. Er is gekozen voor een donkerblauw pak met een helderblauwe overhemd. Deze nieuwe combinatie zorgt voor een professionele en frisse uitstraling.

Korenfestival Schiermonnikoog

20 maart 2016

Op zaterdag 4 juni 2016 vindt weer het Korenfestival plaats op Schiermonnikoog. Ook dit jaar zal Duodecime meedoen. We zullen een aantal nieuwe liederen ten gehore brengen en daarmee het publiek en de jury hopen te verassen.

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now